HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

Venetië
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen

FRANKRIJK, Campings onderweg.

Of we nu naar Spanje of Frankrijk gaan, we blijven altijd wel een paar nachtjes op een Franse camping 'onderweg'. Onderstaande tips zijn uit eigen ervaring.
De eisen die wij aan een dergelijke camping stellen zijn: Bij voorkeur niet reserveren, nette plekken, schone douches en wc's, zwembad aanwezig, restaurant om bij aankomst wat te eten te halen, campwinkel voor broodjes de volgende dag.

Lille-Parijs (A1)
Péronne: Niet zo'n logische plek, maar als je in de middag uit Nederland vertrekt, of uit het zuiden komend vertraging oploopt in Parijs wel een hele mooie stop. Camping is royaal opgezet, grote plaatsen en goede voorzieningen. Reserveren niet nodig, late aankomsten mogelijk, beheerder woont bij de slagboom. De camping ligt aan of in de rivier de Somme; het gebied is indrukwekkend door zijn waterpartijen en oorlogsverleden. Camping Port de Plaisance.

Parijs- Clermont Ferrand (A77)
Een camping die een uurtje zuidwaarts van Parijs ligt, in het heerlijkje dorpje 'Nouan Le Fuzelier'. De camping heeft in 2011 andere beheerders gekregen en wordt opgefrist. Het zwembad ligt tegenover de camping en gaat al vroeg dicht. De voorzieningen zijn sober maar netjes. Noordwaarts rijdend een prima plaats om voor Parijs te overnachten en vroeg te vertrekken. Camping Grande Sologne.

Parijs- Bordeaux (A10)
Noordelijk: De hele leuke camping municipal van Amboise 'Ile d'Or' ligt op een eilandje in de rivier de Loire. De stand Amboise ligt tegenover de camping en op een hoge rots staan de restanten van een machtig kasteel. 's avonds worden hier klank en licht spelen uitgevoerd. Ook een ideale uitvalsplek om kastelen langs de Loire te bezoeken. Camping "ile d'Or'.

Zuidelijk: Ook bij toeval gevonden vlak bij Pons. Een oude watermolen, gerund door nederlanders, met prima faciliteiten en een heerlijk restaurant bij de molen aan het water. Camping Moulinsdelavergne.

Clermont Ferrand-Millau(A75)
We wilden brug en stadje bezoeken en reden op goed geluk Millau binnen, waar je als je binnen komt camping du Viaduc al ziet liggen. Een heerlijk strandje met stenen in de rivier maakten het waterpret hier helemaal compleet. Wij hadden niet gereserveerd, maar dat schijnt niet altijd te gaan. Camping-du-viaduc.

Dyon-Lyon (A6)
In Meursault, op de rand van de vlakte die Bourgondié vormt ligt deze camping met prachtige vergezichten. Een heerlijk Frans restaurant, supermarktje, zwembad en uitzicht over druivenvelden maakt deze camping prachtig. In het hoogseizoen reserveren gewenst of niet te laat aankomen. Naast de camping ligt het wijn-chateau van de bekende Meursault wijnen. Camping La Grappe d'Or.

Vlak bij Lyon ligt een prima Municipal met alles wat je nodig hebt, ook voor een langer verblijf. De camping is goed geregeld met vriendelijk peroneel. Mooie velden en een groot overloopveld voor de laatkomenrs. Camping Municipal de Mâcon.

Lyon-Orange (A7)
Bij Nederlanders de zeer populaire camping 'Le Merle Roux', gerund door een nederlands stel, aan de noordkant van de Ardeche. Eenvoudig van de snelweg te bereiken, in het hoogseizoen wel reserveren. Schitterend zwembadcomplex in een ruige omgeving. Camping 'Le Merle Roux'.

Toulouse-Kust (A61)
De stad Carcassonne kan je niet overslaan, de camping aan de rand van de stad moet je ver van tevoren reserveren, maar op deze camping konden we altijd terecht. Het is met de auto slechts enkele minuutjes rijden naar Carcassonne. De camping ligt wat geisoleerd maar heeft wel alle gewenste voorzieningen al mist het een restaurant. In dit dal kan een sterke wind staan. Camping A lombre des oliviers.


Campings onderweg zoeken we met het boekje 'campings onderweg'van de ANWB. Ook voor de TomTom is er zowel een ANWB bestand als een FFCC bestand met campings onderweg dat je kunt downloaden. Met de modernere TomToms met Google search kan je gewoon zoeken op 'camping ANWb' (of zoiets) en ze verschijnen vanzelf. Succes is niet verzekerd en de missers staan ook niet op deze pagina.