HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

VenetiŽ
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen


Onze Kampeer Tips.

Vele landen van Europa hebben we bezocht en bijna alle provincies van Nederland. Van kleinekinderen vriendelijke campings in nederland tot superdrukke toeristenfabriekcampings langs de Middellandse Zee.

Met kleine kinderen kamperen in Nederland deden we graag bij De Berenkuil in Grollo. (Berenpret, zit fantastisch in onze herinneringen). Ook camping Soerendonk in Brabant is een feest voor de iets grotere kinderen.

Wij zijn 'de Waard' kampeerders en gestart met een Zilvermeeuw, daarna een Albatros en als bijzettentje een tweestoks Vergrote Stern.
Maar wegens het stijgen der jaren, willen we iets meer comfort en hebben nu een Holtkamper flyer , een soort voortzetting van het 'de Waard'gevoel.

Hier enkele van onze kampeeradviezen.

1 Bij aankomst op de plek eerst met de kinderen aan de hand (1-6 jaar) de omgeving verkennen. Waar is het toilet, de speeltuin, waar zijn de auto's, wat is er achter de bosjes. Pas als dat duidelijk is, de plaats gaan opbouwen waarbij een van de ouders bij de kinderen blijft.

2 Reserveren deden we niet, maar eenmaal aangwezen op de vakantieperioden in juli/ begin augustus gaf het ons een goed gevoel een plek te hebben. Maar alleen aanbetalen, want als de plek niet voldoet kan je in ieder geval weg. Overigens valt het allemaal wel mee met de bezetting, tenzij je op een typisch nederlandse camping wilt kamperen.

3 Zorg, zeker met kleinere kinderen voor slecht weer voorzieningen. Voor ons een reden om met de tent naar het zonnige zuiden af te zakken.

4 Bereidt je voor op het verblijf ter plekke. Waar zijn leuke dingen voor het gezin en jezelf. Waar kan je informatie vandaan halen??.

5 Pas als de kinderen 12 zijn, krijgen ze hun eigen ID kaart. Tot die tijd staan ze op het paspoort van de ouders. Het is handig om in de paspoorten van de beide ouders de kinderen op te nemen. Mocht U onverhoopt gescheiden worden in het buitenland en de kinderen staan in twee paspoorten kunnen zij met reisdocumenten met 1 van de ouders reizen.

6 Neem een reisapotheek mee met voldoende pleisters en wondontsmetter. Neem van evenuele medicijnen de Latijnse benamingen of samenstelling mee. Met het bestrijden van insectensteken hebben wij goede ervaringen met Azaron. Neem een tekenpincet mee, ondanks dat een teek er niet direct uit hoeft. Bent U allergisch voor steken van ongedierte neem dan een Epipen mee.

7 Wij kamperen altijd op een camping met slagbomen en slapen niet langs de snelweg; uit ervaring!

Wordt vervolgd.