HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

VenetiŽ
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen


Kinderen in de auto

Je bent net vertrokken en de kinderen roepen "Zijn we er al"??

Rustig rijden is er niet bij met dreinende kinderen op de achterbank. Hier onze tips.


1 Het schijnt dat de onbewust aanwezige irritatie bij de ouders overgaat op de kinderen. Wees als ouders ontspannen en gezellig.

2 Zorg voor aandacht en afleiding. Koop kleine eenvoudige spelletjes, speel spelletjes onderweg bijvoorbeeld; Wie ziet de verschillende Kenteken kleuren of deelgebieden nummerborden.

3 Stop om de paar uur, goed voor de chauffeur en de kinderen. Naarmate de reis langer duurt ook voor een langere duur stoppen. Houd zo goed mogelijk het dagelijkse ritme aan. Dus eten en stoppen op de gebruikelijke uren.

4 Met een tankstop allemaal even uit de auto. Maar pas op, het is vaak bij de pomp erg druk en is het verstandiger om direct na de pomp even te stoppen op het parkeerterrein.

5 Zorg ook voor een duidelijke taakverdeling met je volwassen reispartner. Wie stuurt en voor hoe lang, wie leest kaart. Hoe gaan we om bij lastige weggebieden, zoals Parijs. Overigens koop een Tomtom (autonavigatie), ideaal bij het maken van routekeuzes, herkennen van punten en daardoor het vermijden van stress met je partner.

6 Zorg voor een reistas voor de kleintjes met noodzakelijke schone spulletjes en voedingsmiddelen. Voor groteren kan een pakket kleine en eenvoudige cadootjes een leuke afleiding zijn.

7 Voor grotere kinderen is een video player met hoofdtelefoons een rustgever en erg leuk.

8 Voor alle kinderen (personen tussen 3 en 18 jaar) en kleiner dan 1,35 m is een goedgekeurd en geschikt kinderbeveiligingsmiddel verplicht. Voor kinderen groter dan 1,35 m. en volwassenen is een autogordel verplicht, zonodig met een goedgekeurde zittingverhoger

Wordt vervolgd.