HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

VenetiŽ
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen


Lissabon, stad van ontdekkers.

In het vroege voorjaar van 2009 bezochten we Lissabon. Lissabon, de basis voor onze huidige wereld. Centrum van ontdekkingen, wereldreizigers, geschiedenis en geld. Een stad met vele gezichten. We boekten een mooie Valentijnsaanbieding bij D-reizen met hotel en vlucht bij elkaar. We vlogen met TAP naar Lissabon en met de AeroBus reden we naar het centrum en stapten bij ons hotel uit. Voor het openbaar vervoer gebruikten wij de bussen van Carris. Er zijn vele verbindingen. Bij elke halte zie je de plaats waar je staat en waar je heen kunt.
Links de ontvangstplaats Belem aan de monding van de Taag, waar de Portugese Koningen hun Ontdekkings- en handelsreizigers begroetten. Midden een blik uit de burcht Sao Jorge waardoor de machtshebbers zich konden verdedigen en rechts een blik op de Moorse wijk Alfama onder aan de voet van de burcht.
Links de sarcofaag van Vasco Di Gama, de beroemdste Portugese ontdekkingsreiziger die Indie ontdekte. De Sarcofaag staat in een speciaal voor de bewindhebbers en ontdekkingsreizigers gebouwde klooster van de Hieronymieten. Bij dit klooster hoort-zie rechts- de mooiste rondgang ter wereld.

Links het indrukwekkende ontvangstplein aan de Taag, met daarachter indrukwekkende pleinen met de mooiste standbeelden. E daartussen gezellige trammetjes en vele terrassen. De toeristische tram nummer 28 brengt je door de hele oude stad en nummer 12 rond de kasteelburcht Sao Jorge.
Prachtige poorten, gezellige winkelstraten en werkelijk overal tegelwerken en tegeltableaus en in de de straat de mooiste mozaieken.
Lissabon is een heerlijke stad en de vele terrasjes en gemoedelijke bevolking maken Lissabon tot een onvergetelijke herinnering.