HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

Venetië
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen

Rostock, aan de Duitse Oostzeekust.

In het vroege voorjaar van 2011 bezochten we de Duitse Oostzeekust met als basis Rostock. We reden met de auto over de Duitse Autobahn A1 via Bremen, Hamburg, Lubeck naar Rostock. We boekten via Internet,op advies van anderen, het comfortabele Radissonblu hotel.


Rostock is een oude Hansastad met de sfeer van Amsterdam en Enkhuizen. Echter zwaar beschadigd in de 2e wereldoorlog, herbouwd met lelijke OostDuitse bouwwerken en gerenoveerd na de Duitse samenvoeging.

In de kern, het oude deel, is Rostock een prachtige oude en levendige binnenstad.

Het moderne oostduitse raadhuis (links) is verfraaid met een facade voorgevel. Rechts de originele rechtbank met veel details gebouwd.
De haven van Rostock begint met het aan de Oostzee gelegen stadje Warnemünde. Een bijzonder sfeervolle haven met winkeltjes, terrasjes en prachtige zandstranden. De stranden zijn van fijn wit zand en de oostzee heeft helder water en vrijwel geen golfslag.

In en rond Rostock is altijd wel wat te beleven. Iets van de kust af zijn veel Kraanvogels te bewonderen en zelfs Zeearenden komen hier veel voor. Een prachtig gebied om vaker naar toe te gaan.