HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

VenetiŽ
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
SchaatsenLagune.

Gondola

Canal grande

VenetiŽ, de Salon van Europa.

Aldus Napoleon Bonaparte toe hij VenetiŽ bezocht. In de jaren '90 van de vorige eeuw bezochten we VenetiŽ. Wij reisden naar Punta Sabbionie en vandaar met de dagboot rechtstreeks naar het SanMarco plein. Vanaf het vasteland komt U niet zo mooi aan als met deze boot.

VenetiŽ kon zich tot belangrijke stad ontwikkelen door de ligging in de waterrijke Lagune. En werd rond het jaar 1000 een invloedrijke Europes stad. De 4e kruistocht werd vanuit Venetie gestart maar was vooral gericht tegen Constantinopel, het huidige Istanboel.

Venetie heeft Oosterse bouw-invloeden verkregen door de vele handelsreizen naar de Arabische wereld. Ook werden vele oorlogen gevoerd tegen de Oosterse landen.

Links de kleurrijke Regatta (1e weekend September) voor het San Marco plein en rechts de gelijknamige basiliek. Alleen volledig gekleed te bezoeken met lange broek en lange mouwen.

We zouden een dagje gaan, het werd een prachtige week. Met de Vaporetto, de watertaxi, kan je alles prachtig bezoeken. Vergeet ook de eilandjes zoals Bureno niet.