HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

VenetiŽ
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen


Z O N V A K A N T I E S

Een mooie start met zonvakanties vind je bij zonvakanties.startkabel.

In de zomerse maanden gaan we vaak met de auto naar het warme zuiden. Van YugoslaviŽ, ItaliŽ, Frankrijk en Spanje hebben we bijna alle kusten bezocht. Daar zal deze pagina overgaan.
Enorme verschillen in landschap, bevolking en cultuur.


YugoslaviŽ. De oude naam van de huidige zelfstandige staten met als belangrijkste Slovenie, KroatiŽ en ServiŽ. IstriŽ heeft tot de 2e wereldoorlog bij ItaliŽ gehoord en kent nu nog vele (vroegere) Italiaanse invloeden. Pas op: De kusten bestaan geheel uit rotsen met messcherpe zee-egels onder water en zijn zeker voor kinderen ontoegankelijk. Er zijn geen zandstranden! Qua Cultuur zijn de stadjes Rovinj en Porec een aanrader met de Venetiaanse invloeden en Pula met zijn OudRomeinse centrum.
ItaliŽ. Aan de Adriatische Zee langgerekte brede stranden met een redelijk vlak achterland. Bezoek zeker de prachtige stad VenetiŽ.
Aan de Middellandse zee, woeste kusten met ingesloten lange zandstranden. Ook het achterland is prachtig dankzij gebergten en landerijen.
Frankrijk. De Middellandse Zee tussen Marseille en Menton is ons favoriete vakantiegebied. Prachtige kusten zoals het 'Corniche Le Esterel' afgewisseld met levendige stadjes en de mondaine steden als Cannes en Nice. Het uiterst luxe Monaco met zijn prachtige omringende hooggebergte aan de kust is een plaatje, zo mooi.
Spanje. Het voor velen van ons bekende gebied de 'Costa Brava' ofwel 'Woeste Kust'. Prachtige rotskusten afgewisseld met leuke dorpjes, mooie stranden en soms grote toeristenoorden. Maar voor ieder wat wils.
Een leuke site om wat ideeŽn op te doen vind je bij Jiba.

Wordt vervolgd.